Recept

Paštika z holubích prsou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 24560

Ingredience

těsto
500 g Mouka polohrubá
175 g Máslo čerstvé
75 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
masová mletá směs
250 g Holubí prsa
1 kávová lžička Paštikové koření
1 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
250 g Vepřová plec
dušená směs
75 g Máslo čerstvé
150 g Šunka od kosti
150 g Žampiony čerstvé
náplň
250 g Holubí prsa
50 g Olivy nakládané
želatina
2 dl Hovězí vývar základní
3 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

93% Kalorie 1,839 kcal
Kilojoule 7 693kJ
27% Sacharidy 96 g
174% Tuky 131 g
97% Sodík 2 g
128% Bílkoviny 72 g

Paštika z holubích prsou postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme polohrubou mouku, 2 žloutky, špetku soli, 175 g měkkého másla a 75 g rozpuštěného sádla. Vše promícháme, dáme na vál a rukama vypracujeme vláčné hladké těsto, které zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 1 hodinu.

2

Polovinu pečených holubích prsou pokrájíme nadrobno. Druhou polovinu nakrájíme na plátky, které odložíme na talíř. Na kostičky nakrájíme vepřovou slaninu. Vepřovou plec omyjeme, pokrájíme na kousky a spolu se slaninou a pokrájeným holubím masem jemně pomeleme na masovém strojku. Směs dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem a paštikovým kořením a promícháme.

3

V pánvi rozpustíme máslo. Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky a krátce je osmažíme dozlatova. Přidáme k nim pokrájenou šunku na nudličky, promícháme, zakryjeme poklicí a chvíli dusíme. Podušené žampiony se šunkou přidáme k mletému masu, směs dobře promícháme.

4

Na pomoučeném vále z těsta rozválíme plát, kterým vyložíme paštikovou formu tak, aby konce těsta visely několik cm přes okraj formy. Pak formu naplníme 1/2 masové směsi, na tuto vrstvu poskládáme plátky holubích prsou, na ni rozložíme nakládané olivy, zakryjeme druhou polovinou mletého masa a tu zakryjeme těstem, které visí přes okraj formy. (Okraje těsta jsme před zakrytím potřeli vodou, aby se lépe spojilo.) Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem a uprostřed vypíchneme otvor (3-4 cm v průměru), aby mohla unikat pára.

5

Paštiku pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 175°C přibližně 1 1/2 hodiny.

6

Upečenou paštiku necháme vychladnout. V hrnci přihřejeme silný masový vývar, vložíme do něj nabobtnat plátky želatiny a mícháme do doby, než se želatina rozpustí. Vývar pak nalijeme do otvoru v paštice a necháme ji ztuhnout v chladničce do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept