Alsaské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Alsaské kuře
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 24629 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
120 g | Játra husí |
60 g | Játra kuřecí |
1200 g | Kuře |
60 g | Máslo čerstvé |
250 g | Nudle široké |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 462,9mg |
Draslík | 749,5mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Játra husí, Játra kuřecí, Kuře, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nudle široké, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Alsaské kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuře bez drobů rozčtvrtíme, jednotlivé porce omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. |
2 | V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme plátky slaniny a krátce opečeme. Plátky vyndáme a do stejné pánve vložíme husí a kuřecí játra, která usmažíme. Zbytek másla z pánve vlijeme do pekáče. |
3 | Nudle uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. |
4 | Porce kuřete vložíme do pekáče s máslem, podlijeme vínem a upečeme dozlatova. |
5 | Kuře rozdělíme na talíře, obložíme játry, přidáme vařené nudle, na kreré položíme plátky slaniny a podáváme. |