Vejce na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce na slanině
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2464 |
Ingredience
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 173kJ
0% Sacharidy 1 g
30% Tuky 23 g
21% Sodík 429 mg
31% Bílkoviny 17 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 507,7mg |
Draslík | 207,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Vejce na slanině postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na silnější plátky, které opečeme na rozpálené pánvi po jedné straně a obrátíme. |
2 | Rozbijeme 2 vejce na jednu porci a pečeme je se slaninou v troubě, až bude bílek ztuhlý. |