Plněné sardinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné sardinky
Plněné sardinky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24702 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Ančovička - filety |
2 ks | Cibulka jarní |
15 g | Cukr krupice |
30 g | Hrozinky |
60 ml | Olej olivový |
40 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel - nať |
1 kg | Sardinka obecná |
40 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 236,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 95,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Cibulka jarní, Cukr krupice, Hrozinky, Oříšky piniové, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné sardinky postup přípravy receptu:
1 | Sardinkám odřízneme hlavu, vykucháme a rozložíme naplocho. Položíme kůží nahoru na prkénko a lehce přitlačíme. Vytáhneme páteř a u ocasu odřízneme. Opláchneme ve slané vodě a necháme oschnout. |
2 | Na pánvi zahřejeme olej, přidáme strouhanku a krátce osmahneme. Polovinu strouhanky smícháme s hrozinkami, piniovými semínky, ančovičkami, cukrem, petrželí a nakrájenou jarní cibulkou. Osolíme a opepříme. Sardinky naplníme cca 2 lžícemi nádivky a pevně sevřeme a vložíme do zapékací mísy pouze po jedné vrstvě. Poklademe zbývající náplní a strouhankou a pokapeme olivovým olejem. Zapékáme cca 30 minut. |