Kuřecí ragú s cibulkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí ragú s cibulkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 24712 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 g | Cibule |
15 g | Hřebíček |
600 g | Kuřecí prsa |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 729,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 74,6mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Rýže dušená, Sůl, Tymián sušený, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí ragú s cibulkami postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku, rozmícháme a smažíme jíšku dozlatova. |
2 | Přisypeme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na malé kousky. Krátce orestujeme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso akorát ponořené. Osolíme, opepříme, přidáme malé cibulky, do kterých jsme zapíchli po jednom hřebíčku, přisypeme plátky žampionů, posekanou petrželku, bobkový list a špetku tymiánu. Vaříme na mírném ohni 50 minut. |
3 | Podáváme s dušenou rýží. |