Červený slanečkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený slanečkový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24750 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Brambory vařené |
150 g | Červená řepa sterilovaná |
1 špetka | Cukr třtinový |
20 g | Hořčice |
60 ml | Jogurt bílý |
20 g | Křen |
100 g | Majonéza |
20 g | Ocet vinný |
50 g | Ořechy vlašské |
5 g | Pepř černý mletý |
600 g | Slaneček |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 125,2mg |
Draslík | 981,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 244,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Červená řepa sterilovaná, Cukr třtinový, Jogurt bílý, Křen, Majonéza, Ocet vinný, Ořechy vlašské, Slaneček, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červený slanečkový salát postup přípravy receptu:
1 | Slanečky propláchneme, osušíme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. |
2 | Uvařené brambory a řepu nakrájíme na kostičky. Ořechy nahrubo nasekáme a ze zbývajících ingrediencí vymícháme zálivku. |
3 | Vše promícháme a necháme v ledničce přes noc proležet. |
Poznámka
Podáváme s tmavým chlebem.