Pikantní nakyslá polévka s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní nakyslá polévka s krevetami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 24799 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
30 g | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
80 ml | Citronová šťáva |
3 ks | Citronová tráva |
10 g | Koriandr čerstvý |
16 ks | Krevety tygří - loupané |
30 ml | Limetková šťáva |
80 ml | Omáčka rybí |
1 l | Vývar zeleninový |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 4g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Citronová tráva, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Omáčka rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní nakyslá polévka s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Zeleninový vývar uvedeme do varu. |
2 | Rozpůlíme žampiony, jarní cibulky nakrájíme na dvoucentimetrová kolečka, krevety kuchyňsky připravíme. Do vývaru vmícháme citrónovou šťávu, chilli pastu, rybí omáčku a najemno nasekaný koriandr, pak přidáme žampiony, jarní cibulky a krevety a asi 10 minut povařime. |
3 | Odstavíme a vmícháme šťávu z limetky a nasekanou citronovou trávu. |