Terina z candáta s krabím masem a mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina z candáta s krabím masem a mušlemi
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24851 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
flambované mušle | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Mušle slávky |
6 ks | Mušle svatojakubské |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 ks | Šalotka |
1,3 dl | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
rybí paštika | |
400 g | Candát obecný |
1 dl | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rohlíky bílé |
1,3 dl | Sherry brandy |
0,7 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,8 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
na oblohu | |
2 ks | Citrony |
1 ks | Kapie |
Terina z candáta s krabím masem a mušlemi | |
75 g | Krabí maso mražené |
200 g | Slanina vepřová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 230,2mg |
Draslík | 932,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 168,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mušle slávky, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Citrony, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mušle svatojakubské, Olej olivový extra panenský, Sherry brandy, Candát obecný, Mléko plnotučné, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Kapie, Krabí maso mražené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Terina z candáta s krabím masem a mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve pořádně rozpálíme ve velké pánvi olivový olej. Do něj vložíme omyté, osušené, osolené a opepřené mušle sv. Jakuba a slávky a restujeme je 1,5 minuty, aby na povrchu zezlátly. S mušlemi nehýbeme, neposunujeme je. Pak je obrátíme, přidáme trochu másla a vypneme plotýnku a necháme takto odpočívat ještě tak 2-3 minuty. |
2 | Potom je vyjmeme a na tom samém tuku zpěníme očištěnou, drobně pokrájenou cibulku, přidáme k ní znovu mušle, přilijeme 2 cl koňaku, který zažehneme a flambujeme. |
3 | 2 rohlíky pokrájené na kolečka namočíme do mléka. Plátky candáta omyjeme, nadrobno pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme k němu žloutky, petrželku, pažitku, pepř, sůl a 2 cl koňaku. Vše vymícháme v hladkou hmotu, pak přidáme namočené rohlíky, 25 g rozpuštěného másla, smetanu a znovu vše zamícháme do rybí paštiky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec lehce zapracujeme do paštiky, a dáme vychladit na 30 minut do chladničky. |
4 | Nádobu na terinu vyložíme dlouhými tenkými plátky slaniny tak, aby okraje slaniny visely alespoň 5 cm přes okraj nádoby. Pak nádobu vyložíme 1/3 rybí paštiky, doprostřed rozložíme vařené krabí maso a mušle sv. Jakuba se slávkami, zakryjeme druhou třetinou rybí paštiky, na ni dáme znovu krabí maso a mušle. Vše zakryjeme zbytkem rybí paštiky a pokryjeme přehnutými plátky slaniny. Nádobu uzavřeme, dáme ji do pekáče s horkou vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Terinu pečeme téměř 1 a 1/2 hodiny při 175 °C. |
5 | Vychladlou rybí terinu necháme v chladničce 12 hodin. |
6 | Porce servírujeme s plátky citronu a červenou kapií. |