Zapékané makarony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané makarony
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 24880 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 ml | Bešamel |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Špagety, Makarony |
50 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Gruyére |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 32,3mg |
Draslík | 199,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Muškátový oříšek, Špagety, Makarony, Strouhanka, Sůl, Sýr Gruyére, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané makarony postup přípravy receptu:
1 | Makarony vaříme ve slané vodě přibližně 20 minut, nejlépe je uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat. Těstoviny promícháme s bešamelem, 1 lžící másla, solí, pepřem, muškátovým oříškem a polovinou množství strouhaných sýrů. |
2 | Pekáček vymažeme máslem a vložíme ochucené makarony. Druhou polovinu strouhaných sýrů smícháme se strouhankou a těstoviny zasypeme. Pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. |
3 | Pečeme 25 minut. |