Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1088

Ingredience

2500 g Celer bulvový
30 g Máslo čerstvé
20 g Petržel - nať
150 g Strouhanka
120 g Sýr Eidam cihla 40%
20 g Sůl
30 g Tuk
160 g Vejce slepičí
300 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 040kJ
5% Sacharidy 16 g
22% Tuky 17 g
56% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g

Zapékaný celer postup přípravy receptu:

1

Celer oloupeme, omyjeme a ve vařící osolené vodě jej vaříme téměř doměkka. Potom celer vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na plátky.

2

Pekáč vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme do něj plátky celeru.

3

Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Položíme je na celer, posypeme strouhaným sýrem, strouhankou, pokapeme rozpuštěným máslem a zbylým tukem a vše zalijeme smetanou. V troubě zvolna zapečeme.

4

Před podáváním pokrm posypeme jemně krájenou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept