Kručeniky volyňské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kručeniky volyňské
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 249 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Hovězí maso zadní |
1 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
130 g | Protlak rajčatový |
100 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
200 g | Žampiony - sterilované |
533 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 64,6mg |
Draslík | 201,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Žampiony - sterilované, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kručeniky volyňské postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šíře rozklepeme a osolíme je. |
2 | Hlávkové zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a na drobné nudličky nakrájíme. Zelí zalijeme vařící vodou a krátce povaříme. Potom zelí scedíme, necháme okapat, přidáme rozpuštěnou slaninu nakrájenou na kostičky, polovinu na plátky nakrájených žampionů a část rajčatového protlaku. Promícháme a necháme prochladnout. |
3 | Do středu plátků dáme část ochuceného zelí, plátky zavineme a upevníme párátkem a na povrchu osolíme. |
4 | Závitky na tuku opečeme, podlijeme trochou vývaru a za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka. |
5 | Měkké závitky vyjmeme a odstraníme párátka. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou hladkou moukou, osmahneme dorůžova, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Za občasného promíchání povaříme. Přidáme druhou část rajčatového protlaku a ještě povaříme. |
6 | Šťávu přecedíme zpět na závitky, přidáme zbylé žampiony a vše společně podusíme. |
Poznámka
Žampiony - sterilizované: bez nálevu