Jednoduchý recept

Kořeněný jablečný koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 24934

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
7 ks Jablka
1 kávová lžička Koření perníkové
375 g Linecké (křehké) těsto
1 polévková lžíce Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 281kJ
22% Sacharidy 78 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
1% Bílkoviny 1 g

Kořeněný jablečný koláč postup přípravy receptu:

1

Křehké (linecké) těsto rozdělíme na větší a menší část. Větší díl těsta rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o průměru 30cm a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Okraje necháme přesahovat. Přikryjeme fólií a vložíme na 15 minut do chladničky.

2

Zbylé těsto rozválíme na plát o průměru 25cm, přeneseme na talíř, přikryjeme fólií a necháme v chladničce.

3

V míse promícháme citronovou kůru, šťávu, cukr, mouku a kořemí. Potom vmícháme oloupaná, na plátky nakrájená jablka. Směs vyklopíme do formy, okraje těsta potřeme vodou a navrch položíme menší plát těsta. Okraje přimáčkneme, potřeme mlékem a ozdobně nařízneme.

4

Formu postavíme na plech v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia, snížíme příkon tepla na 190 stupňů a koláč pečeme asi 50 minut.

5

Po upečení necháme asi 5 minut stát, potom nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept