Steak z mečouna v křenové majonéze - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak z mečouna v křenové majonéze
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24969 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Filé z mečouna |
60 g | Křen |
200 g | Majonéza |
100 g | Strouhanka |
10 g | Worcester (worcesterská omáčka) |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 90,9mg |
Draslík | 732,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 7,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Filé z mečouna, Křen, Majonéza, Strouhanka, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steak z mečouna v křenové majonéze postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme majonézu, křen, zakysanou smetanu a ochutíme worcesterem. Steaky z mečouna položíme do zapékací mísy a přelijeme je křenovou omáčkou. Posypeme strouhankou a pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. |