Recept

Pošírovaný rejnok s citronovou zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25041

Ingredience

80 ml Citronová šťáva
50 g Hořčice
200 g Mango
20 g Med včelí
1 l Mléko polotučné
200 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
500 g Rejnok křídlo
5 g Sůl
5 g Tabasco

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 757 kcal
Kilojoule 3 168kJ
8% Sacharidy 29 g
76% Tuky 57 g
30% Sodík 609 mg
62% Bílkoviny 35 g

Pošírovaný rejnok s citronovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánví přivedeme k varu mléko nebo vývar, osolíme, opepříme a při střední teplotě vaříme asi 5 minut. Poté vložíme rybu a bez pokličky pošírujeme 8-10 minut. Tekutina se nesmí vařit! Poté rybu opatrně vyjmeme a necháme 10 minut okapat na mřížce.

2

Mango oloupeme a nakrájíme na nudličky. V misce rozmícháme med, hořčici a citronovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem a případně tabascem. Za stálého šlehání přiléváme olej, jako při výrobě majonézy. Do emulze pak vmícháme petrželku.

3

Rybu naservírujeme na podnos, přelijeme medovou emulzí a doplníme nudličkami manga.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept