Recept

Sardinky s grilovanou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25061

Ingredience

20 ml Balsamico ocet
1 krajíc Chléb toastový
1 ks Citrony
10 g Cukr třtinový
500 g Lilek
20 ml Olej olivový
150 g Paprika červená
20 g Pažitka
20 g Petržel - nať
800 g Sardinka obecná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 554kJ
5% Sacharidy 17 g
40% Tuky 30 g
1% Sodík 10 mg
74% Bílkoviny 42 g

Sardinky s grilovanou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Papriky nakrojíme na konci do křížku, odstraníme semínka a grilujeme pří 180 °C, až slupka zčerná. Necháme v mikrotenovém sáčku vychladnout, oloupeme a nakrájíme na širší proužky. Lilky podélně rozčtvrtíme, potřeme olivovým olejem a grilujeme po každé straně asi 15 minut.

2

Smícháme olivový olej, ocet, cukr, prolisovaný česnek a pažitku, dobře promícháme, osolíme a opepříme, ještě jednou zamícháme. Papriky a lilky v míse přelijeme dresinkem a znovu promícháme. Sardinky osolíme, rozložíme na olejem potřený plech, v mixéru rozdrtíme chléb, petržel, česnek a citronovou kůru, na každou sardinku položíme trochu této směsi a pečeme 10-15 minut. Na talíře rozdělíme papriky a lilky, na ně položíme upečené sardinky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept