Sardinky s hrubou solí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky s hrubou solí
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25065 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
700 g | Sardinka obecná |
30 g | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 952kJ
0% Sacharidy 0 g
26% Tuky 19 g
147% Sodík 3 g
61% Bílkoviny 34 g
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sardinka obecná, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky s hrubou solí postup přípravy receptu:
1 | Ryby zbavené vnitřností omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a lehce zasypeme hrubou solí. Necháme hodinu odpočinout. |
2 | Poté přebytečnou sůl setřeseme a ryby krátce opečeme na žhnoucím grilu. Celkem stačí 4-6 minut, podle velikosti. |