Tuňák s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s kapary
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25097 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
50 g | Kapary |
5 g | Koriandr mletý |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
800 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 581,9mg |
Vláknina | 962,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Koriandr mletý, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s kapary postup přípravy receptu:
1 | Polovinu olivového oleje dobře vyšleháme s citrónovou šťávou a směsí potřeme tuňákové steaky, které ještě osolíme, opepříme a okořeníme koriandrem. Přikryté necháme 10 minut odležet. V pánvi zahřejeme zbývající olivový olej a steaky na něm po obou stranách asi 4-5 minut opékáme, vyjmeme a uchováme v teple. Na pánvi ještě asi 3 minuty opečeme kapary, steaky jimi posypeme. |