Tuňák v sezamová krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák v sezamová krustě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25102 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 ml | Balsamico ocet |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
60 ml | Olej olivový |
30 ml | Olej stolní |
100 g | Rajčata Cherry |
1 ks | Salát hlávkový |
100 g | Sezam - semena |
30 g | Sýr Parmezán |
500 g | Tuňák obecný |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 53,4mg |
Draslík | 560,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Olej stolní, Sezam - semena, Sýr Parmezán, Tuňák obecný, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Rajčata Cherry, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák v sezamová krustě postup přípravy receptu:
1 | Filet z tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na pruhy široké asi 2 cm, bílek nasleháme, rybí proužky jím potřeme a obalíme je v sezamových semínkách. |
2 | V salátové míse připravíme z olivového oleje, octa, soli a pepře zálivku a přidáme natrhané salátové listy. |
3 | Proužky ryby osmažíme na předehřáté pánvi z každé strany asi 15-20 sekund. Vyjmeme z oleje a necháme okapat na talíři vyloženém papírovou utěrkou. |
4 | Salát v míse promícháme se zálivkou, rozdělíme na talíře, ozdobíme parmazánem, bylinkami a cherry rajčátky a na závěr nahoru položíme vlažné kousky ryby. |