Jednoduchý recept

Plněný krab

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25137

Ingredience

40 g Bageta
30 g Cibule
1200 g Krab
40 ml Martell cognac
40 ml Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
40 g Strouhanka
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 845 kcal
Kilojoule 3 537kJ
9% Sacharidy 33 g
29% Tuky 22 g
151% Sodík 3 g
198% Bílkoviny 111 g

Plněný krab postup přípravy receptu:

1

Kraby vaříme ve vodě 15-17 minut. Necháme okapat, vychladnout a vybereme maso a korál tak, abychom moc neporušili krunýř, který poslouží k servírování.

2

Připravíme nádivku smícháním střídky s mlékem a částí smetany. Ochutíme solí, pepřem, hněteme dohladka. Nakrájenou cibuli a česnek zesklovatíme na másle, přidáme pokrájené maso, několik minut orestujeme. Zalijeme koňakem a flambujeme. Poté přidáme vlhkou střídku, petrželku a zbytek smetany. Dobře promícháme a dochutíme.

3

Prázdné vymyté krunýře naplníme touto směsí, zasypeme strouhankou, poklademe vločkami másla a pod grilem v troubě zapečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept