Farfalle s okouníkem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s okouníkem a houbami
Farfalle s okouníkem a houbami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25198 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
450 g | Okouník mořský |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Farfalle |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 90,3mg |
Draslík | 516,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 80,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Okouník mořský, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s okouníkem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi zahřejeme máslo a olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, asi 3 minuty osmahneme, až je cibule měkká. Přidáme houby a opékáme za stálého míchání asi 2 minuty. Přidáme smetanu a necháme při mírné teplotě vařit, až omáčka zhoustne. Přidáme okapané maso tuňáka, citrónovou šťávu a petržel a prohřejeme. Ochutíme solí a pepřem. Během doby, kdy se omáčka vaří, uvaříme těstoviny „al dente“ podle návodu na sáčku, opatrně je poté promícháme s omáčkou a ihned podáváme. |