Holandský řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holandský řízek
Holandský řízek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2522 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,2 l | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
200 ml | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 245,8mg |
Draslík | 409,0mg |
Vláknina | 571,6mg |
Vitamín A | 176,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holandský řízek postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso, sýr, mouku, mléko, sůl, pepř, papriku a vejce smícháme. |
2 | Podle potřeby zahustíme strouhankou. Necháme půl hodiny odležet. |
3 | Poté tvarujeme placky ve tvaru oválu. |
4 | Obalíme je ve strouhance z obou stran a smažíme dozlatova. |