Citronovo-máslová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronovo-máslová omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25365 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
60 ml | Citronová šťáva |
150 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř bílý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 183kJ
1% Sacharidy 2 g
41% Tuky 31 g
24% Sodík 485 mg
1% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 19,6mg |
Vláknina | 775,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronovo-máslová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Šťávu přivedeme k varu, osolíme a opepříme. Při velmi mírné |
2 | teplotě a za stálého šlehání vmícháme po kouscích máslo. |
Poznámka
Podáváme k rybám vařeným v páře či pošírovaným.