Čerstvé těstoviny s bylinkovou strouhankou a ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvé těstoviny s bylinkovou strouhankou a ovčím sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25376 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Majoránka čerstvá |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
350 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
450 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 303,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Oříšky piniové, Pažitka, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvé těstoviny s bylinkovou strouhankou a ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme posekanou pažitku, petrželku, drobně posekané piniové oříšky, pokrájený rozdrcený česnek, majoránku a strouhanku z bílého pečiva. Směs smažíme na pánvi na 3 lžících oleje, až strouhanka zrůžoví, ale není křupavá. Poté směs udržujeme teplou. |
2 | V osolené vodě vaříme zhruba 5 minut čerstvé nudle. Poté je scedíme, vsypeme do mísy, pokapeme 2 lžícemi oleje a řádně promícháme. Přisypeme bylinkovou směs, opět promícháme a hned servírujeme. Strouhaný ovčí sýr podáváme v misce. |