Špízy z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy z mletého masa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25384 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Anglická slanina |
500 g | Maso mleté - mix |
125 ml | Mléko polotučné |
10 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
29 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
50 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 176,4mg |
Draslík | 83,6mg |
Vláknina | 517,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Sýr Eidam cihla 30%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mleté maso, vaječné žloutky, škrobovou moučku (Solamyl), pepř, sůl, ušlehané bílky, nadrobno nakrájený sýr a veku namočenou v mléce. Ze směsi tvoříme kuličky, které obalíme ve strouhance. |
2 | Na špejle střídavě napichujeme připravené kuličky a kousky slaniny. |
3 | Špízy potřeme trochou oleje a grilujeme 10 minut za občasného otáčení. |