Těstoviny s omáčkou ze sušených rajčat s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s omáčkou ze sušených rajčat s bylinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 25413 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
85 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Fusilli |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 6,1mg |
Draslík | 490,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata sušená sterilovaná, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s omáčkou ze sušených rajčat s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Sušená rajčata (nikoliv v nálevu) zalijeme horkou vodou a necháme pět minut odstát. Poté třetinu rajčat vyndáme a pokrájíme na kousky. Zbytek rajčat i s výluhem rozmixujeme. |
2 | Ve velkém rendlíku na oleji za občasného míchání restujeme na středním plameni cibuli. Po pěti minutách přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, až zrůžoví. Poté do rendlíku vlijeme pyré, rajčata a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutách vmícháme posekané bylinky, osolíme a opepříme podle chuti a ještě chvíli zahříváme. Poté směs odstavíme. |
3 | V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple. |
4 | Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, přelijeme omáčkou, ozdobíme posekanými lístky bazalky a řádně promícháme. Ihned podáváme ozdobené strouhanými parmezánem. Můžeme přidat ještě listy salátu, ale není to nutné. |