Sýrový dezert s bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový dezert s bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 25464 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Hřebíček |
1 ks | Hrušky |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 ks | Skořice celá |
350 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
120 g | Špenátový protlak mražený |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr kozí |
130 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar slepičí |
400 g | Zakysaná smetana |
3 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 177,4mg |
Draslík | 541,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hřebíček, Hrušky, Med včelí, Šalotka, Skořice celá, Sůl, Sýr kozí, Víno bílé, Zakysaná smetana, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Špenátový protlak mražený, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový dezert s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny namočíme do studené vody a rozpustíme. Sýr rozmixujeme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme, vmícháme želatinu a med. |
2 | Špenát rozmixujeme a smícháme s 1/4 sýrového krému. |
3 | Hranatou podlouhlou formu vyložíme fólií. Na dno urovnáme 1/3 sýrového krému, na něj navršíme špenátový krém a navrch naneseme zbylý sýrový krém. Necháme asi 2 hodiny v chladničce. |
4 | Hrušku oloupeme, nakrájíme na plátky, povaříme ve 100 ml vína s hřebíčkem a skořicí. |
5 | 30 ml vína svaříme s nasekanou šalotkou na polovinu, přilijeme vývar a znovu svaříme. Vmícháme 250 ml smetany, necháme vychladnout. |
6 | 100 ml smetany ušleháme a vmícháme spolu s nasekanými bylinkami do vývaru. Osolíme a ochutíme citronovou šťávou. |
7 | Sýrový dezert nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme s hruškou a omáčkou. |