Vepřové panenky se zeleninovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové panenky se zeleninovou kaší
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25466 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
400 g | Brokolice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
500 g | Vepřová panenka |
1000 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 95,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,1mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové panenky se zeleninovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky, očištěnou brokolici rozebereme na růžičky. Každý druh zeleniny uvaříme zvlášť ve vývaru doměkka. Zeleninovou kaši osolíme, opepříme, okořeníme muškátem, vmícháme do ní nastrouhaný sýr. |
2 | Omyté maso nakrájíme na plátky, opepříme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Osolíme a vyjmeme. |
3 | Očištěný, na kolečka nakrájený pórek osmahneme ve výpeku. |
4 | Opečené panenky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, pokryjeme nočky z kaše, posypeme pórkem. Navrch poklademe vločkami másla. |
5 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |