Recept

Brambory se sicilskou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25503

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
600 g Brambory
3 ks Cibule
1 ks Fenykl sladký - hlíza
5 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 044kJ
10% Sacharidy 37 g
12% Tuky 9 g
18% Sodík 368 mg
18% Bílkoviny 10 g

Brambory se sicilskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme olej a necháme v něm zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory a česnek, očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a fenykl, vše mírně osolíme. Opékáme 3-4 minuty.

2

Přidáme očištěné, rozpůlené žampiony, rajčata, okořeníme pepřem, nasekanou bazalkou a petrželkou. Podle chuti přisolíme. Dusíme pod pokličkou asi 60 minut za občasného promíchání.

3

Pokrm můžeme podávat ozdobený nasekanými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept