Vařené hovězí maso s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso s omáčkou
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 25510 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
70 g | Cibule |
750 g | Hovězí libové |
50 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Pepř černý celý |
10 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
50 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 173,0mg |
Draslík | 998,7mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 182,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí libové, Pepř černý celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso uvaříme v hrnci s osolenou vodou, do které jsme přidali kuličky pepře a kousek cibule. Vaříme 2 hodiny. Uvařené maso nakrájíme na plátky. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou větší cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme plátky masa a z obou stran orestujeme. Maso vyndáme, cibuli v pánvi posypeme moukou, chvilku pražíme a podlijeme vývarem z masa. Přilijeme bílé víno a omáčku vaříme 15 minut. Omáčku stáhneme z ohně a opatrně vmícháme žloutek rozkvedlaný v trošce vývaru z masa. Již nevaříme. |
3 | Na talíře upravíme plátky masa, přelijeme omáčkou a posypeme posekanou petrželkou. |