Terina s ricottou, lilky a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina s ricottou, lilky a rajčaty
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25537 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
krém | |
---|---|
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř bílý |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
400 g | Sýr Ricotta |
0,5 dl | Voda pitná |
8 plátek | Želatina |
Terina s ricottou, lilky a rajčaty | |
500 g | Lilek |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 106,0mg |
Draslík | 592,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Pepř bílý, Sůl, Sýr Ricotta, Voda pitná, Želatina, Lilek, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Smetana 33% (šlehačka), Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Terina s ricottou, lilky a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky a rajčata nakrájíme na plátky. Omytou masitou žlutou papriku nakrájíme na proužky. Plátky lilků osolíme a necháme "vypotit". Lilky osušíme a zprudka orestujeme na rozpáleném olivovém oleji z obou stran. Rajčata spaříme a oloupeme. Lilky s rajčaty mírně osolíme a opepříme. |
2 | Plátky želatiny si namočíme do studené vody. Sýr Ricottu vyšleháme se smetanou dohladka, přimícháme balsamico ocet, olej a vzniklý krém osolíme a opepříme podle chuti. Želatinu vymačkáme a rozpustíme ji v trošce teplé vody, kterou vmícháme do krému. |
3 | Formu vypláchneme vodou, vyložíme ji potravinářskou fólií a na dno položíme několik plátků lilku. Na lilky navrstvíme krém, na něj položíme plátky rajčat, lilků, proužky papriky a zase dáme vrstvu krému. Takto formu střídavě naplníme a zakončíme vrstvou lilků. Aspik zakryjeme a dáme na 12 hodin do chladničky. |
4 | Ztuhnutý aspik vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme. |