Recept

Terina s ricottou, lilky a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25537

Ingredience

krém
1 polévková lžíce Balsamico ocet
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř bílý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
400 g Sýr Ricotta
2 špetka Sůl
0,5 dl Voda pitná
8 plátek Želatina
Terina s ricottou, lilky a rajčaty
500 g Lilek
5 polévková lžíce Olej olivový
0,5 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 492 kcal
Kilojoule 2 056kJ
4% Sacharidy 16 g
58% Tuky 44 g
20% Sodík 405 mg
29% Bílkoviny 16 g

Terina s ricottou, lilky a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omyté lilky a rajčata nakrájíme na plátky. Omytou masitou žlutou papriku nakrájíme na proužky. Plátky lilků osolíme a necháme "vypotit". Lilky osušíme a zprudka orestujeme na rozpáleném olivovém oleji z obou stran. Rajčata spaříme a oloupeme. Lilky s rajčaty mírně osolíme a opepříme.

2

Plátky želatiny si namočíme do studené vody. Sýr Ricottu vyšleháme se smetanou dohladka, přimícháme balsamico ocet, olej a vzniklý krém osolíme a opepříme podle chuti. Želatinu vymačkáme a rozpustíme ji v trošce teplé vody, kterou vmícháme do krému.

3

Formu vypláchneme vodou, vyložíme ji potravinářskou fólií a na dno položíme několik plátků lilku. Na lilky navrstvíme krém, na něj položíme plátky rajčat, lilků, proužky papriky a zase dáme vrstvu krému. Takto formu střídavě naplníme a zakončíme vrstvou lilků. Aspik zakryjeme a dáme na 12 hodin do chladničky.

4

Ztuhnutý aspik vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept