Recept

Syrské karbanátky se sezamem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25591

Ingredience

0,5 kávová lžička Harissa pasta
750 g Jehněčí maso mleté
150 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Meduňka
250 g Mrkev kořen
125 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rýže loupaná
100 g Sezam - semena
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 g Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,258 kcal
Kilojoule 5 264kJ
13% Sacharidy 46 g
133% Tuky 100 g
13% Sodík 263 mg
80% Bílkoviny 45 g

Syrské karbanátky se sezamem postup přípravy receptu:

1

Mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Potom je blanšírujeme ve vroucí vodě. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.

2

Oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno. Mleté jehněčí maso smícháme s mrkví, rýží, česnekem, vejci, osolíme a okořeníme pepřem, římským kmínem a koriandrem.

3

Z masové směsi tvarujeme malé kuličky a obalujeme je v sezamu.

4

Na pánvi rozpálíme olej a kuličky na něm osmažíme. Při smažení je otáčíme, potom vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.

5

Zakysanou smetanu smícháme s jogurtem a harisou a přidáme lístky meduňky.

6

Syrské sezamové karbanátky podáváme s omáčkou a arabským chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept