Slávky po námořnicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky po námořnicku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 25599 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
15 g | Citronová šťáva |
70 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mušle slávky |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
20 g | Šalotka |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 518,5mg |
Vláknina | 769,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Mušle slávky, Šalotka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky po námořnicku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné slávky nasypeme do hrnce, zalijeme vařící vodou, do které jsme přidali na kolečka nakrájenou cibuli, posekanou petrželku a mletý pepř. Vaříme dvě až tři minuty a hrnec odstavíme. Slávky se varem otevřou. Ty, které se neotevřou, vyhodíme. Slávky vyndáme z lastur a vložíme na pánev na rozehřáté máslo. Přisypeme strouhanku, nadrobno pokrájenou šalotku, krátce orestujeme a podlijeme bílým vínem. Přilijeme trochu vývaru ze slávek, povaříme minutu a odstavíme. Do omáčky vmícháme citronovou šťávu, dvě lžíce másla a posekanou petrželku. Podáváme v miskách. |