Recept

Tuňák s bylinkami v omáčce z cizrny a slávek

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8718

Ingredience

200 g Cizrna konzervovaná
1 špetka Majoránka
1,5 kg Mušle slávky
5 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
120 g Tuňák obecný
200 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
2 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 166kJ
4% Sacharidy 15 g
13% Tuky 10 g
32% Sodík 648 mg
49% Bílkoviny 28 g

Tuňák s bylinkami v omáčce z cizrny a slávek postup přípravy receptu:

1

Nejprve omyjeme petrželku, šalvěj, jehličky z větvičky rozmarnýnu, 6 stébel pažitky a majoránku, necháme okapat, nasekáme najemno a promícháme.

2

Rybí filety ochutíme solí a pepřem a důkladně je obalíme v bylinkové směsi. Vložíme do zapékací misky, přelijeme olejem a pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 250C.

3

Mezitím očistíme mušle, nasypeme do hrnce, ochutíme solí, přidáme česnek a 2 lžíce oleje a zahříváme, dokud se neotevřou. Poté je vyloupeme, tekutinu přefiltrujeme přes jemný cedník vyložený bavlněnou látkou.

4

Upečeného tuňáka přemístíme na talíře, osolíme a udržujeme v teple.

5

Do vypečené šťávy přidáme víno, naběračku tekutiny z mušlí, vyloupané mušle a okapanou cizrnu. Vaříme cca 3min.

6

Filety nakrájíme a podáváme přelité cizrnovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept