Koprová omáčka s telecím plátkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprová omáčka s telecím plátkem
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25663 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
30 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
5 g | Hořčičné semínko |
40 g | Kopr čerstvý |
5 g | Koriandr celý |
60 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Muškátový oříšek |
5 g | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
1,2 kg | Telecí kýta |
2 l | Voda pitná |
10 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
400 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 278,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Hořčičné semínko, Kopr čerstvý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Telecí kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Worcester (worcesterská omáčka), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koprová omáčka s telecím plátkem postup přípravy receptu:
1 | Do slané vody dáme maso a asi 1 hodinu vaříme. Přidáme cibuli, bobkový list, hořčičná a koriandrová semínka, nové koření, pepř a zeleninu a dále vaříme 1 hodinu. Vyndáme maso a uchováme v teple. Vývar svaříme na 750 ml. |
2 | Z másla a mouky usmažíme jíšku. Přilijeme mléko, smetanu a vývar a nezakryté vaříme 10 minut. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou a muškátovým oříškem. Na závěr vmícháme nasekaný kopr. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.