Jednoduchý recept

Špagety s pestem a platýsem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25705

Ingredience

50 g Bazalka
130 ml Olej olivový
100 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Platýz - filety
250 g Rajčata
50 g Sýr Parmezán
2 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
400 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 985 kcal
Kilojoule 4 122kJ
23% Sacharidy 83 g
74% Tuky 56 g
36% Sodík 720 mg
73% Bílkoviny 41 g

Špagety s pestem a platýsem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme česnek. Bazalku opláchneme. Pesto připravíme tak, že v mixéru rozmixujeme piniová jádra, 100 ml olivového oleje, česnek a lístky bazalky. Do pesta přimícháme parmazán, osolíme a opepříme.

2

Špagety vaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Potom je scedíme a propláchneme studenou vodou. Do špaget vmícháme 1 lžíci olivového oleje.

3

Rajčata nakrojíme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostičky. Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a ve zbytku olivového oleje je z obou stran dozlatova opečeme.

4

Špagety ohřejeme, důkladně promícháme s pestem, dáme na talíře a posypeme nakrájenými rajčaty. Na každou porci dáme smaženou rybu. Podáváme ozdobené bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept