Jednoduchý recept

Žampiónová omáčka s krůtími řízky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25734

Ingredience

200 g Cibule červená
600 g Krůtí prsa
20 ml Olej sezamový
50 g Omáčka bešamelová
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
10 g Protlak rajčatový
50 g Slanina vepřová
5 g Sůl
250 ml Voda pitná
250 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 116kJ
6% Sacharidy 22 g
32% Tuky 24 g
35% Sodík 690 mg
71% Bílkoviny 40 g

Žampiónová omáčka s krůtími řízky postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a osušíme. Okořeníme solí a pepřem. Na každou porci položíme plátek slaniny, potřeme jej rajským protlakem a posypeme petrželkou. Řízky přeložíme na polovinu a upevníme párátky. Maso opečeme na horkém oleji z obou stran a vyjmeme.

2

Cibuli nakrájíme na jemné proužky, česnek jemně nasekáme a opražíme na oleji z pečení. Očistíme žampiony a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme je k cibuli a krátce podusíme. Přilijeme víno a stejné množství vody a prudce vaříme 5 minut. Vmícháme bešamelovou omáčku a necháme ještě několik minut vařit.

Poznámka

Vhodnou přílohou je pikantní bramborový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept