Jablečná omáčka s kalvádosem s prsíčky z perličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná omáčka s kalvádosem s prsíčky z perličky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25743 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 cl | Calvados |
2 ks | Jablka |
40 g | Máslo bylinkové |
40 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
800 g | Perlička |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
60 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 228,0mg |
Draslík | 957,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Perlička, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečná omáčka s kalvádosem s prsíčky z perličky postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a osušíme. Máslo smícháme se solí, pepřem a rozmarýnem a touto směsí maso potřeme. Rozehřejeme přepuštěné máslo a maso na něm po každé straně asi minutu opékáme. Vyjmeme je a zabalíme do alobalu. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jaderník. Jednu čtvrtinu nakrájíme na drobné kostičky, zbytek na větší kostky. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Půlku cibule nakrájíme rovněž na drobné kostičky a smícháme se stejně nakrájeným jablkem. |
2 | Směs prozatím odložíme stranou. |
3 | Ve výpeku podusíme zbývající cibuli a jablka doměkka. Přilijeme drůbeží vývar a vyvaříme na jednu třetinu. Rozmixujeme ručním mixérem a omáčku ochutíme calvadosem, solí a pepřem. Maso vložíme do omáčky, přidáme jablečno-cibulovou směs, vaříme 3 minuty. Maso servírujeme na předehřáté talíře přelité omáčkou, do které jsme pro zjemnění vmíchali ušlehanou šlehačku. |
4 | Chutnou přílohou jsou dozlatova opečené polentové nebo krupicové placičky. |