Fettuccine se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine se slaninou
Fettuccine se slaninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25751 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Fettuccine |
150 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 35,9mg |
Draslík | 283,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Česnek, Cibule, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Fettuccine, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a slaninu dobře osmahneme. Přidáme cibuli a česnek, 2 minuty podusíme. |
2 | Přidáme vývar a petrželku, osolíme a opepříme. Celou směs necháme při nízké teplotě svařit na poloviční množství. |
3 | Lístky bazalky opláchneme, nasekáme najemno a přimícháme do zhoustlé omáčky. |
4 | Fettuccine uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. |