Sardelová omáčka k zeleninovým tyčinkám - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardelová omáčka k zeleninovým tyčinkám
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25876 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
500 g | Celer řapíkatý |
30 g | Česnek |
200 g | Cuketa |
200 g | Fenykl sladký - hlíza |
40 g | Kapary |
40 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
100 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
100 g | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 856,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cuketa, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Kapary, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardelová omáčka k zeleninovým tyčinkám postup přípravy receptu:
1 | Celer omyjeme, mrkev oloupeme, papriku rozpůlíme a odstraníme semeníky. Fenykl rozpůlíme a vykrojíme košťál. Celer, mrkev, papriku, fenykl a cukety nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm, zabalíme do vlhké utěrky a odložíme do chladu. |
2 | Jemně nasekáme sardelky, česnek a kapary. Rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje a česnek na něm osmažíme do sklovita. Přidáme sardelky a za stálého míchání podusíme 2 minuty. Před podáváním vmícháme zbývající olivový olej, kapary a máslo, necháme krátce povařit. Hustou bílou omáčku zjemníme nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí a podáváme k zelenině. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je čerstvá bílá bageta.