Kari omáčka s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kari omáčka s fenyklem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25886 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
10 g | Bujón bylinkový |
500 g | Fenykl sladký - hlíza |
5 g | Kari koření |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Ocet vinný |
20 g | Pažitka |
5 g | Pepř bílý |
250 g | Rajčata |
150 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
125 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 126,6mg |
Draslík | 785,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Ocet vinný, Pažitka, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón bylinkový, Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kari omáčka s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Fenykl nakrájený na plátky zalijeme osolenou vodou, přidáme máslo a rozdrobenou zeleninovou bujon a vaříme 8 minut. Potom slijeme a necháme dobře okapat. Vývar uschováme. Pekáček vymažeme zbývajícím máslem a rozložíme do ní plátky fenyklu. Plátky rajčat rozložíme na fenykl. |
2 | Osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Asi 100 ml vývaru z fenyklu smícháme se zakysanou smetanou, smetanou a moukou. Necháme jednou vzkypět. Vmícháme žloutek a omáčku dochutíme solí, pepřem, kari, octem a cukrem. Přelijeme přes zeleninu a v horké troubě zapékáme asi 15 minut. Před podáváním posypeme pažitkou a jemnou fenyklovou natí. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží. |