Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25886

Ingredience

10 g Bujón bylinkový
500 g Fenykl sladký - hlíza
5 g Kari koření
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
20 ml Ocet vinný
20 g Pažitka
5 g Pepř bílý
250 g Rajčata
150 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
125 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 832kJ
3% Sacharidy 11 g
20% Tuky 15 g
27% Sodík 537 mg
10% Bílkoviny 5 g

Kari omáčka s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Fenykl nakrájený na plátky zalijeme osolenou vodou, přidáme máslo a rozdrobenou zeleninovou bujon a vaříme 8 minut. Potom slijeme a necháme dobře okapat. Vývar uschováme. Pekáček vymažeme zbývajícím máslem a rozložíme do ní plátky fenyklu. Plátky rajčat rozložíme na fenykl.

2

Osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Asi 100 ml vývaru z fenyklu smícháme se zakysanou smetanou, smetanou a moukou. Necháme jednou vzkypět. Vmícháme žloutek a omáčku dochutíme solí, pepřem, kari, octem a cukrem. Přelijeme přes zeleninu a v horké troubě zapékáme asi 15 minut. Před podáváním posypeme pažitkou a jemnou fenyklovou natí.

3

Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept