Recept

Tagliatelle s houbami a bešamelovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 25915

Ingredience

300 ml Bešamel
1 ks Bobkový list
0,5 ks Cibule
350 g Houby čerstvé
300 ml Mléko polotučné
1 plátek Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
7 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
140 g Sýr Fontina
4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
0,5 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Tagliatelle
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,153 kcal
Kilojoule 4 824kJ
34% Sacharidy 122 g
81% Tuky 61 g
39% Sodík 779 mg
76% Bílkoviny 43 g

Tagliatelle s houbami a bešamelovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetku muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme. Do hotové omáčky vmícháme ustrouhaný sýr Fontina. Omáčku odložíme.

2

Velkou zapékací mísu vymažeme jednou lžící másla.

3

Na dvou lžících másla na pánvi deset minut smažíme na plátky nakrájené houby.

4

V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme okapat a vrátíme je do hrnce. K těstovinám přidáme čtyři lžíce másla, našlehané žloutky a zhruba třetinu bešamelu. Směs opepříme, osolíme, řádně promícháme, na závěr lehce vmícháme houby.

5

Do připravené zapékací mísy vsypeme těstovinovou směs, zalijeme ji zbylým bešamelem, posypeme ustrouhaným ovčím sýrem. Těstoviny pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi dvacet minut, dokud sýr nezezlátne. Hned podáváme s hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept