Pikantní sépie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní sépie
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 25942 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
3 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Sépie |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 676,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Sépie, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní sépie postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme. Očištěné a omyté sépie necháme řádně okapat. |
2 | Sépie nakrájíme na menší kousky a osmahneme na rozehřátém oleji. Poté přimícháme česnek a cibuli a ještě asi 5 minut za občasného míchání opékáme. Sépie osolíme a opepříme. |
3 | Chilli papričky důkladně rozmělníme, petrželovou nať i lístky bazalky opláchneme, okapeme a najemno nasekáme. Chilli, petržel i bazalku přimícháme k sépiím. Dochutíme mletou paprikou. |
4 | Sépie zalijeme 150 ml vody a na mírném ohni dusíme v zakrtyté nádobě asi 1 hodinu, dokud se voda neodpaří. |
5 | Hotový pokrm ihned podáváme. |
Poznámka
Místo vody můžeme použít rybí vývar.