Jednoduchý recept

Blanc-manger s mandlovým sirupem, třešněmi a mátou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2595

Ingredience

1 ks Máta
150 ml Sirup Monin - mandlový
300 ml Smetana 12% (konzumní)
450 g Třešně
5 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 186 kcal
Kilojoule 777kJ
8% Sacharidy 28 g
8% Tuky 6 g
0% Sodík 10 mg
4% Bílkoviny 2 g

Blanc-manger s mandlovým sirupem, třešněmi a mátou postup přípravy receptu:

1

Plátky želatiny namočíme do studené vody a vymačkáme.

2

Polovinu mandlového sirupu zahřejeme a vložíme do něj želatinu. Přecedíme přes síto a přilijeme zbytek sirupu.

3

Třešně omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme a polovinu smícháme s ušlehanou smetanou. Přidáme mátu nasekanou na proužky. Několik celých lístků si odložíme na dozdobení.

4

Směs nalijeme do kruhové formy a necháme 12hodin chladit v lednici.

5

Poté vložíme formu do trochy vroucí vody a vyklopíme. Doprostřed blanc-mangeru navrstvíme zbytek třešní a ozdobíme mátovými lístky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept