Chřestový salát s bylinkovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestový salát s bylinkovým dresinkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25961 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
40 g | Chléb toastový |
750 g | Chřest bílý |
5 g | Cukr krupice |
200 g | Jogurt selský |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
20 ml | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 g | Pomerančová kůra |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
250 g | Rajčata Cherry |
100 g | Roketa |
5 g | Sůl bylinková |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 767,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Chřest bílý, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Pažitka, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt selský, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry, Roketa, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestový salát s bylinkovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Uvedeme do varu 750 ml osolené vody, přidáme špetku cukru a lžičku octa. Oloupaný chřest krátce povaříme, slijeme a vývar zachytíme. |
2 | Rajčata rozčtvrtíme, listy rokety odtrháme od stopek. Jogurt, zbývající ocet, 2 lžíce oleje, pomerančovou šťávu a kůru a trochu vývaru z chřestu vymícháme na hladký krém. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a bylinky. |
3 | Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme zbývající olej a máslo a kostičky chleba osmažíme do křupava. Okořeníme bylinkovou solí. Na talíř upravíme chřest, rajčata, salát a opečený chléb, pokapeme dresinkem. |