Nugátová omáčka ke krupicovému flameri - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nugátová omáčka ke krupicovému flameri
Nugátová omáčka ke krupicovému flameri
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26138 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
2 cl | Brandy peach |
1 ks | Broskve |
1 ks | Citrony |
250 g | Cukr krupice |
80 g | Cukr vanilka |
130 g | Hroznové víno |
80 ml | Káva Espresso |
2 ks | Kiwi |
25 g | Med včelí |
150 g | Meloun cukrový |
750 ml | Mléko polotučné |
80 g | Nugát světlý |
250 g | Pšeničná krupice |
500 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
10 ks | Třešně |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 118g |
---|---|
Cholesterol | 130,1mg |
Draslík | 421,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 817,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 394,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citrony, Cukr krupice, Hroznové víno, Káva Espresso, Med včelí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy peach, Cukr vanilka, Kiwi, Meloun cukrový, Mléko polotučné, Nugát světlý, Pšeničná krupice, Smetana 12% (konzumní), Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nugátová omáčka ke krupicovému flameri postup přípravy receptu:
1 | Mléko a 250 g smetany osolíme a přivedeme k varu. Vsypeme krupici a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Přidáme cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru. Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek zamícháme do krupice. Z bílku ušleháme pevný sníh a vmícháme do trochu zchladlé krupicové kaše. |
2 | Pudinkovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní krupicovou kaši a necháme úplně vychladnout. Vyklopíme na talíř. |
3 | Do zbývající smetany rozdrobíme nugát, přilijeme kávu, zahřejeme a vymícháme dohladka. Z melounu vykrájíme malé kuličky. Kiwi a broskev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrozny omyjeme a očistíme. Ovoce promícháme s brandy a medem a necháme 30 minut proležet. |
4 | Krupicové flameri přelijeme nugátovou omáčkou a podáváme s ovocným salátem. |