Kapustový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustový salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2619 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Kapusta hlávková |
1 špetka | Majoránka |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
6 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
0,1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 15,5mg |
Draslík | 747,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 151,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Majoránka, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustový salát postup přípravy receptu:
1 | Kapustu očistíme, zbavíme ji vrchních listů, nakrájíme na nudličky a nastrouháme. |
2 | Cibuli oloupeme a jemně nasekáme, slaninu nakrájíme na malé kostičky. |
3 | Cibuli, sůl, pepř, majoránku, hovězí vývar, ocet a olej promícháme s kapustou. Slaninu rozškvaříme a nalijeme na salát. |