Recept

Opékané mušle na zelenině

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 26195

Ingredience

příloha
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
Opékané mušle na zelenině
5 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
500 g Mušle svatojakubské
5 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Pepř citronový
1 ks Pórek
3 ks Rajčata
3 cl Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 554kJ
13% Sacharidy 47 g
20% Tuky 15 g
35% Sodík 694 mg
26% Bílkoviny 15 g

Opékané mušle na zelenině postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku s pórkem omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek pokrájíme na plátky. Rajčata v sítu spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Svatojakubské mušle pořádně omyjeme a rozpůlíme. Očištěné a omyté malé žampiony rozkrojíme napůl.

3

Ve woku si rozehřejeme olej, cibuli s pórkem a česnekem zpěníme a přidáme rajčata. Zeleninu ochutíme solí, pepřem, troškou cukru a vše za stálého míchání smažíme 3 minuty. Přidáme mušle se žampiony, sójovou omáčku a přilijeme Sherry brandy. Promícháme, dochutíme solí, pepřem a smažíme ještě 2 minuty.

4

Zeleninu s mušlemi podáváme s plátky citronu a snítkami kopru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept