Kuře s majonézou a šalotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s majonézou a šalotkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26270 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
90 g | Hroznové víno |
25 g | Kari koření |
900 g | Kuřecí maso vařené |
300 g | Majonéza |
25 g | Med včelí |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel - nať |
12 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Hroznové víno, Kari koření, Majonéza, Med včelí, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s majonézou a šalotkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso, slaninu, šalotky, česnek a kari koření osmahneme na oleji na pánvi se silným dnem a vysokým okrajem, potom zmírníme oheň a směs 15 minut dusíme. |
2 | Masovou směs dáme do větší mísy a necháme zcela vychladnout. Dle chuťi osolíme a opepříme. |
3 | V míse smícháme majonézu s medem a nadrobno nasekanou petrželkou. Přidáme spolu s hroznovým vínem k masové směsi a vše dobře promícháme. |
4 | Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme čtvrtkami kuliček vína. |
Poznámka
Podáváme se studenou šafránovou rýží.