Rarebit s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rarebit s kuřecím masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26273 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
4 krajíc | Chléb toastový |
25 g | Hořčice |
250 g | Kuřecí maso vařené |
25 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel - nať |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
5 g | Sůl |
250 g | Sýr Ementál (Primátor) |
25 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 63,8mg |
Draslík | 119,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Ementál (Primátor), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rarebit s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Nastrouhaný sýr, kuřecí maso, máslo worcesterskou omáčku, hořčici, mouku a pivo smícháme v rendlíku, osolíme a opepříme. |
2 | Sýrovou směs přivedeme na mírném ohni k varu. Rendlík odstavíme. |
3 | Směs pečlivě třeme vařečkou. Jakmile získá jemnou krémovitou strukturu, odložíme a necháme vychladnout. |
4 | Plátky toastového chleba opečeme po obou stranách a namažeme vychladlou sýrovou pomazánku s kuřecím masem. |
5 | Namazané krajíčky zapečeme pod grilem předehřátým na mírnou teplotu dozlatova. |
6 | Krajíčky přikrojíme na trojúhelníky, urovnáme na mísu, ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou, obložíme rajčaty a podáváme. |