Chřestová terina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestová terina
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26395 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
500 g | Chřest zelený |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
5 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr sójový - Tofu |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 327,5mg |
Draslík | 323,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestová terina postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 °C. Mrkev, bílý a zelený chřest odděleně uvaříme na skus v troše osolené vody a vyjmeme. 4 výhonky bílého chřestu zchladíme a rozmixujeme s 1 vejcem, 1 žloutkem, 50 g sýra a lžící smetany ke šlehání. Osolíme a opepříme. Shodně upravíme také 4 výhonky zeleného chřestu. Mrkev a zbylý chřest dáme chladit. |
2 | Malou chlebíčkovou formu vyložíme máslem vymazaným papírem na pečení. Naplníme pyré ze zeleného chřestu a zatlačíme do něj mrkev a výhonky zeleného chřestu. Přidáme pyré z bílého chřestu a zatlačíme výhonky bílého chřestu. |
3 | Formu dobře uzavřeme alobalem a vložíme do horké vodní lázně, aby byla ze 2/3 ponořená. Zasuneme na spodní lištu trouby předehřáté na 200 °C a tepelně upravujeme asi 40 minut. Vyjmeme, alobal odstraníme, necháme vychladnout. Vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky. |